SFJZ13, Уикипедия  Литовският парламент днес въведе по-строги мерки по време

...
SFJZ13, Уикипедия  Литовският парламент днес въведе по-строги мерки по време
Коментари Харесай

Литовският парламент днес въведе по-строги мерки по време на извънредното положение в страната

SFJZ13, Уикипедия
 

Литовският парламент през днешния ден вкара по-строги ограничения по време на изключителното състояние в страната поради съветската инвазия в Украйна, съобщава Българска телеграфна агенция.

Новите ограничения лимитират свободното изложение и спокойно събиране, демонстрира протокол от гласуването.

Извънредното състояние ще е в действие до 20 април и законовите промени ще разрешат на полицията да стопира достъпа до медии до 72 часа при положение на „ дискриминация “, „ пропагандиране на война “ и „ втълпяване на ненавист “, свързани с нашествието, заяви Народното събрание.

Общо 71 от 117 депутати поддържаха предлагането, чието приемане изискваше просто болшинство.

Това предложение лимитира опцията някой да каже, че „ Путин е популярен “ на обществено място, както и да популяризира военна агитация и дезинформация, съобщи пред Народното събрание министър-председателката Ингрида Шимоните.

Не мисля, че някой в тази пленарна зала има интерес от отравянето на решимостта и волята на литовския народ да помогне на Украйна, сподели тя, добавя offnews.bg.

Литовският президент разгласи изключително състояние в страната на 24 февруари, няколко часа след началото на съветската инвазия. Той разпореди разполагането на военни елементи по границите на страната с Русия и Беларус.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР